söndag 20 september 2009

Vad är ett medvetande?

Om man ser på oss människor ur ett naturvetenskapligt perspektiv är vi uppbyggda utav celler som samarbetar och tillsammans skapar vårt medvetande. De agerar på olika sätt beroende av omgivningen och situationen och är förmodligen inte medvetna om att de tillsammans skapar ett medvetande. Man skulle nästan kunna säga att hela vår kropp är som ett fullt fungerande ekosystem.


Jorden består av ett stort ekosystem, allt på jorden lever beroende av varandra och alla levande organismer på jorden agerar på olika sätt i olika situationer beroende av omgivningen och situationen.


Skulle de då inte kunna vara så att vår planet Jorden har ett medvetande och att det är vi som bildar det? Med tanke på kapaciteten av varje individs hjärna, jämfört med vad som bygger upp vår hjärna skulle detta inte innebära att jorden var enormt smart? Med tanke på att det inte alltid funnits liv på jorden så borde det ju också i så fall innebära att jorden blivit smartare med tiden? Kanske är till och med denna jord som vi lever på vad vi ser som gud? Eller är det så att Jorden inte får ett medvetande på grund av att vi finns här, utan att det krävs något större för att skapa ett medvetande?


Om en bakterie skulle på något sätt komma till en människa och börja föröka sig skulle den utnyttja processerna i den mänskliga kroppen och livnära sig tills alla resurser är förbrukade och då slutar den mänskliga kroppen att fungera. Vilket är ett ganska likt hur vi människor beter oss just nu på jorden, dock så har vi inte kommit utifrån utan har utvecklats på plats.


// Simon Karlsson NV07F


2 kommentarer:

  1. Håller med i jämförelsen med bakterier i kroppen och människorna på jorden. Jag har aldrig förstått mig på mänskligheten. Varför utvecklas från enkla primater med "vanliga" djurhjärnor till att bli de "mass destructionanimal" vi är idag?

    Dock om man pratar med raelianer så har vi blivit placerade på jorden utav utomjordingar medan Muhammed Buddah och Jesus dricker te på en annan planet någonstanns.

    /Jessika Lipkin Es07c

    SvaraRadera
  2. Mycket väl skrivet! :)

    Vi hade ju faktiskt lite samma ämne, iaf inledningen till din :) Medvetande is the shit! :)

    // Fredrik Rahn NV07F

    SvaraRadera